Κείκ Καρότου American Concentrate

Κείκ Καρότου American Concentrate

Κείκ Καρότου American Concentrate

ΥΛΙΚΑ

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

200gr AMERICAN MUFFIN CONCENTRATE ΛΕΥΚΟ
420gr Ζάχαρη
360gr SOL
130gr Νερό
400gr Αλεύρι Ζαχ/κής

420gr Αυγά
280gr Καρότα τριμμένα λεπτά
3gr Κανέλα σε σκόνη
2gr Γαρύφαλλο σε σκόνη
2gr Πορτοκάλι ξύσμα

100gr Καρύδι σπασμένο

FROSTING

900gr FONDANT EXTRA WHITE 
300gr ΦΡΕΣΚΟ 

300gr Βούτυρο Αγελαδινό
1,5kg
Τυρί κρέμα    

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το καρότο, για 5 λεπτά με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα. Έπειτα προσθέτουμε και το καρότο και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό.

Σε τσέρκι 16×4,5cm γεμίζουμε 550gr ζύμη και ψήνουμε με λίγο ατμό.

Σε τσέρκι 18×4,5cm γεμίζουμε 650gr ζύμη και ψήνουμε με λίγο ατμό.

Ψήνουμε στους 160°C για 50 λεπτά.

FROSTING

Έχουμε φέρει σε θερμοκρασία 18°C τα λιπαρά. Αφρατεύουμε ΦΡΕΣΚΟ, βούτυρο και FONDANT EXTRA WHITE στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό για 10-12 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε στη χαμηλή ταχύτητα ή στο χέρι.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

Για τσέρκι 16cm κόβουμε το κέικ σε 3 φύλλα των 140-150gr το καθένα, με γέμιση frosting 130gr.

Για τσέρκι 18cm κόβουμε το κέικ σε 3 φύλλα των 160gr (λεπτό)-220gr (πιο παχύ), με γέμιση frosting 150gr.

Τοποθετούμε ένα φύλλο κέικ και μετά το frosting εναλλάξ. Δημιουργούμε 3 στρώσεις.

Τέλος, μασκάρουμε ολικά με το υπόλοιπο frosting.

Ντεκοράρουμε με καρύδι τριμμένο.

Προϊόντα σε Χρήση
American Muffin Concentrate Λευκό

American Muffin Concentrate Λευκό

Sol

Sol

Fondant Extra White

Fondant Extra White

Φρεσκό

Φρεσκό