ΥΛΙΚΑ
ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ
200gr AMERICAN MUFFIN CONCENTRATE ΛΕΥΚΟ
420gr Ζάχαρη
360gr SOL
130gr Νερό
400gr Αλεύρι Ζαχ/κής
420gr Αυγά
280gr Καρότα τριμμένα λεπτά
3gr Κανέλα σε σκόνη
2gr Γαρύφαλλο σε σκόνη
2gr Πορτοκάλι ξύσμα
100gr Καρύδι σπασμένο
FROSTING
900gr FONDANT EXTRA WHITE
300gr ΦΡΕΣΚΟ
300gr Βούτυρο Αγελαδινό
1,5kg Τυρί κρέμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το καρότο, για 5 λεπτά με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα. Έπειτα προσθέτουμε και το καρότο και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
Σε τσέρκι 16×4,5cm γεμίζουμε 550gr ζύμη και ψήνουμε με λίγο ατμό.
Σε τσέρκι 18×4,5cm γεμίζουμε 650gr ζύμη και ψήνουμε με λίγο ατμό.
Ψήνουμε στους 160°C για 50 λεπτά.
FROSTING
Έχουμε φέρει σε θερμοκρασία 18°C τα λιπαρά. Αφρατεύουμε ΦΡΕΣΚΟ, βούτυρο και FONDANT EXTRA WHITE στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό για 10-12 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε στη χαμηλή ταχύτητα ή στο χέρι.
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
Για τσέρκι 16cm κόβουμε το κέικ σε 3 φύλλα των 140-150gr το καθένα, με γέμιση frosting 130gr.
Για τσέρκι 18cm κόβουμε το κέικ σε 3 φύλλα των 160gr (λεπτό)-220gr (πιο παχύ), με γέμιση frosting 150gr.
Τοποθετούμε ένα φύλλο κέικ και μετά το frosting εναλλάξ. Δημιουργούμε 3 στρώσεις.
Τέλος, μασκάρουμε ολικά με το υπόλοιπο frosting.
Ντεκοράρουμε με καρύδι τριμμένο.